כל השאלות לפני רכישת שעון נוכחות למשרד
התפקיד של שעון נוכחות הוא לאפשר לבעל עסק לקבל רישום מדויק של שעות העבודה. מלבד החובה החוקית לנהל רישום מן הסוג הזה, הוא מציע יתרונות רבים גם מבחינת המוטיבציה של העובדים. אז מה המשמעות של עובד שאינו מדווח ואיזה הבדלים יש בין השעונים השונים? הנה כל התשובות
שירותי מדידת שעות עבודה
קיימות דרכים שונות למדוד שעות עבודה. השיטה המסורתית והישנה היא לבצע את הרישום בצורה ידנית, על גבי טופס שעליו צריכים לחתום גם העובד וגם המעביד. למרות עלות נמוכה ואמינות גבוהה של הטופס הזה, הוא מאוד מסורבל ואף עלול לעכב את העבודה.
לשם השוואה, שירות מתקדם יותר כבר מסונכרן אוטומטית עם תוכנה לסידור עבודה ולכן הוא מתאים לעסקים מתקדמים וארגונים גדולים. יתרה על כך, כיום נהוג להשתמש בדגמים משוכללים של שעון נוכחות למשרד שבהם הזיהוי מתבצע עם תג קרבה, באמצעות קוד, בזיהוי ביומטרי ועוד. לאחר מכן, כל שנותר הוא להתאים את מערכת הבקרה למאפייני המשרד מבחינת מספר העובדים או דרישות אבטחה מיוחדות.
עובד שאינו מדווח
ההיבט שבו אין ממש הבדל בין בקרת כניסה לחדר כושר לבין בקרת כניסה למשרד הייטק או למוסדות ציבור הוא חובת הדיווח. לפי החוק בישראל, האחריות על רישום השעות היא של המעסיק. זה אומר שאם העובד תובע את המעסיק בגין הלנת שכר או רישום כוזב, המעסיק הוא זה שצריך להוכיח שהוא צודק. בשביל לעשות את זה, על המעסיק לדאוג לבקרת השעות בצורה מסודרת.
חוץ מזה, עובד שאינו מדווח לא מאפשר למעסיק לדעת מה כוח העבודה שעומד לרשותו או מה צפויה להיות התפוקה. כדי למנוע עוגמת נפש גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, חשוב להתקין שעון נוכחות למשרד לפי צרכי המעסיק ועל פי החוק.
סטטיסטיקה של שעות העבודה
אפשר לראות את היתרונות השונים של שעוני נוכחות גם בטווח הארוך, כמו למשל במהלך איסוף נתונים סטטיסטיים. עם שעון נוכחות טביעת אצבע אפשר למשל להשיג זיהוי ביומטרי מדויק, אבל גם לאסוף נתונים מאחורי הקלעים:
- מה ממוצע שעות העבודה במשרד
- מהן שעות הכניסה והיציאה של העובדים
- כמה עובדים מגיעים או עוזבים ביחד
- מה צפי ההוצאות על שכר העובדים
במילים אחרות, השעון הוא כבר הרבה יותר מאשר רק כלי שבו משתמשים על מנת לעקוב אחרי הנוכחות. בגלל שהוא מרכז את כל המידע על העובדים ועל שגרת העבודה שלהם, צריך לשלב אותו במשרד וליהנות מהיתרונות שלו.
מה המחיר עבוד שעון נוכחות למשרד?
השאלה שחוזרת על עצמה אצל מעסיקים קשורה בדרך כלל לענייני עלות ומחירים. מצד אחד, שעון נוכחות חכם מגיע למחירים של 500-2,500 ש"ח לפי סוג הזיהוי הביומטרי, המפרט והתכונות שלו. מצד שני, מדובר בהשקעה משתלמת. השעון הוא גם הוצאה מוכרת עבור בית העסק וגם כלי שבו הוא יכול להיעזר על מנת לנהל את העובדים טוב ויתר.
עוד אפשרות היא להשתמש באפליקציה ולשלם דמי שירות חודשיים בלבד. באופן הזה העסק חוסך את הצורך בהתקנת השעון עצמו, אבל כן מחויב לטווח ארוך יחסית תמורת דיווח השעות ואיסוף הנתונים.